Darkel

Frankrijk heeft een reputatie in zuchtmeisjes. Maar naast Charlotte Gainsbourg, haar moeder Jane Birkin en nieuwkomers Coralie Clement, zijn er ook zuchtjongens, zoals Benjamin Biolay. Opperzuchters zijn de twee van Air. Eén daarvan, Jean-Benoit Dunkel, heeft nu onder de naam Darkel een solo-cd gemaakt. Net als Air kruipt Darkel onder de huid met onschadelijke middelen als wolkige synthesizers en luchtige ritmes, waartussen een roestige drumcomputer voor een weerhaakje zorgt. Dunkel zucht en hijgt, en creëert een perfecte balans tussen ruimtelijk en romantisch. Een enkel nummer blijft steken in de aanzet maar als tussendoortje zijn er opruiende punkliedjes in Air-stijl. Met knoestige gitaren en… gesampled vrouwengezucht. Die dekselse Fransen toch.

Hester Carvalho

Darkel (EMI)

    • Hester Carvalho