Stray Dogs

Stray Dogs De Iraanse regisseuse Marzieh Meskini maakte een film overtwee zwerfkinderen in Teheran wier vader en moeder in de gevangenis zitten, de vader omdat hij een Talibanstrijder is, de moedre omdat ze dacht dat hij in de strijd gesneuveld was en ze daarom hertrouwd is. Niet alleen in de stijl maar ook in de plot speelt de neorealistische klassieker Fietsendieven een rol. Beide films worden door het Filmmuseum vertoond. Stray Dogs (Sag-haye velgard). Regie: Marzieh Meshkini. Met: Gol-Ghotai, Zahed. In: Filmmuseum, Amsterdam. Stray Dogs (Sag-haye velgard). Regie: Marzieh Meshkini. Met: Gol-Ghotai, Zahed. In: Filmmuseum, Amsterdam. scene uit de film Stray Dogs (2004) Chiens Egares Oorspronkelijke titel: Sag-haye velgard FOTO: Filmmuseum Filmmuseum

De Iraanse regisseuse Marzieh Meskini maakte een film overtwee zwerfkinderen in Teheran wier vader en moeder in de gevangenis zitten, de vader omdat hij een Talibanstrijder is, de moedre omdat ze dacht dat hij in de strijd gesneuveld was en ze daarom hertrouwd is. Niet alleen in de stijl maar ook in de plot speelt de neorealistische klassieker Fietsendieven een rol. Beide films worden door het Filmmuseum vertoond.

Stray Dogs (Sag-haye velgard). Regie: Marzieh Meshkini. Met: Gol-Ghotai, Zahed. In: Filmmuseum, Amsterdam.