Kies Wijzer

Website www.kieswijzer.llink.nl

De Stemwijzer is ongekend populair. De website heeft in een week tijd al een miljoen stemadviezen gegeven. Inmiddels verschijnen er op het internet alternatieve stemwijzers, zoals die van omroep Llink. Op de ‘Kies Wijzer’ krijgen deelnemers twintig stellingen voorgeschoteld, waarop vier reacties mogelijk zijn: eens, oneens, neutraal, geen mening. Het verschil met de Stemwijzer is dat de kieswijzer zich bij het meten beperkt tot de mate van aandacht die de verschillende politieke partijen besteden aan de onderwerpen mensenrechten, dierenrechten, internationale samenwerking en natuur & milieu. Vakcentrale FNV kwam afgelopen vrijdag al met een alternatieve stemwijzer. Op deze site worden politiek partijen beoordeeld op hun sociaal-economische standpunten. Kiezers kunnen de voorstellen van de partijen beoordelen op thema’s als sociale zekerheid, koopkracht en zorg.

www.stemwijzer.nl; www.kieswijzer.llink.nl en www.fnvkiestpartij.nl.