Ajax eenvoudig langs ADO, monsterscore PSV

In de eredivisie van het betaalde voetbal hebben Ajax (2-0) en PSV (7-0) gisteravond beide eenvoudige overwinningen behaald, op respectievelijk ADO Den Haag en Sparta. Na negen wedstrijden behoudt de ploeg uit Amsterdam twee punten voorsprong op de titelverdediger uit Eindhoven.

Ajax zocht in de eigen Arena een half uur lang naar de openingstreffer. Middenvelder Gabri zette op het middenveld een aanval op die via Kenneth Perez en Klaas Jan Huntelaar weer voor zijn eigen voeten eindigde. De simpele schuiver betekende het tweede competitiedoelpunt van de Spanjaard in dienst van Ajax. Twee minuten later besliste Wesley Sneijder het duel met een kopbal na een prachtige combinatie met Tom De Mul.

Na rust geloofden Ajax en ADO Den Haag het verder wel. Vooral de thuisclub verzuimde onder het dichte dak van de Arena aan klantenbinding te doen. Verder dan een paar gemiste kansen kwam de ploeg van trainer Henk ten Cate niet meer tegen het zwakke Den Haag.

PSV had in Eindhoven nog minder moeite met nummer laatst Sparta. Voor rust zetten de spitsen Arouna Koné en Jefferson Farfán de formatie van Ronald Koeman met ieder twee doelpunten al op een 4-0 voorsprong. In de tweede helft bepaalden Michael Reiziger, opnieuw Farfán en Timmy Simons de eindstand op 7-0.

Feyenoord komt vanavond thuis in actie tegen FC Twente. De technische leiding van de Rotterdamse voetbalclub zoekt driftig naar een ‘lek’ in de spelersgroep. De laatste weken komen nogal wat vertrouwelijke zaken uit de kleedkamer naar buiten. „Als ik zeker weet wie daarvoor verantwoordelijk is, schop ik hem meteen eruit”, sprak technisch manager Peter Bosz gisteren in De Kuip.

In het AD viel gisterochtend te lezen dat sommige Feyenoorders zich (ook) onder de douche aan elkaar ergeren. Enkele spelers zouden op grond van hun geloofsovertuiging met een zwembroekje aan het zweet van zich afspoelen. Andere voetballers van de Rotterdamse ploeg zouden die gewoonte hebben overgenomen, waardoor (nog meer) onenigheid tussen de diverse groeperingen binnen de voetbalselectie zou zijn ontstaan.

Bekijk uitslagen en stand op www.eredivisie.nl of 26110 naar 7585