‘SDM wil kranten terug’

De Stichting Democratie en Media (SDM), aandeelhouder van PCM Uitgevers, zou de uitgever van kranten als NRC Handelsblad, Trouw, nrc.next en De Volkskrant willen terugkopen van de Britse investeerder Apax. Dat meldt weekblad De Groene Amsterdammer op basis van anonieme bronnen binnen de uitgeverij.

Vorige week werd bekend dat PCM Uitgevers binnen afzienbare tijd een gratis krant wil maken in een joint venture met investeerder Marcel Boekhoorn. Een soortgelijk plan van De Volkskrant moet hiervoor wijken. SDM, goed voor 41,9 procent van de PCM-aandelen, had voordien al laten weten geïnteresseerd te zijn in een meerderheidsbelang, schrijft De Groene Amsterdammer. Om PCM terug te kopen van Apax zou 400 miljoen euro nodig zijn.

SDM ontkent het bestaan van de plannen. „Dit soort verhalen steekt altijd de kop op zodra er over strategie gediscussieerd wordt”, aldus een woordvoerder. PCM wil geen commentaar geven.