Opening skiseizoen twee weken later

Sölden, 25 okt. De opening van het skiseizoen moet worden uitgesteld wegens te slechte weersomstandigheden. De eerste World Cup-wedstrijden die voor dit weekeinde op het programma stonden in het Oostenrijkse Sölden zijn afgelast. Zware regenval en te hoge temperaturen maken het onmogelijk om zaterdag en zondag te skiën, kondigden de organisatoren van de wereldbeker gisteren aan. Het skiseizoen had zaterdag moeten beginnen met een reuzenslalom voor de vrouwen. Op zondag zouden de mannen voor het eerst aan het werk te zien zijn op de Rettenbach-gletsjer even ten noorden van Sölden. De eerste wereldbekerwedstrijd is nu in het Finse Levi. Op 11 en 12 november staan daar de slalomevenementen voor zowel mannen als vrouwen gepland. Daar ziet de sneeuwsituatie er vooralsnog uitstekend uit.