Televisie Film van de dag

Castaway. Visueel imponerend drama over een man van middelbare leeftijd (Oliver Reed), die via een advertentie een vrouw zoekt die met hem een jaar op een onbewoond, tropisch eiland wil doorbrengen. Een avonturierster (Amanda Donohue) reageert, maar eenmaal op het eiland blijken de zaken minder idyllisch dan gedacht. Gebaseerd op het boek van Lucy Irvine die in 1981 zelf reageerde op de advertentie: „Writer seeks ‘wife’ for year on tropical island.” De 25-jarige Irvine moest eerst met de 49-jarige schrijver trouwen, anders mochten ze van de immigratiedienst het eiland Tuin niet op. Ze doorlopen binnen een jaar alle stadia van pril huwelijk tot echtscheiding. Of zoals Irvine het in haar boek verwoordde: „Why do I have to be stuck on an island with HIM of all people in such a potentially wonderful situation?” Van de regisseur van o.a. Don’t Look Now.(Nicolas Roeg, 1987, GB), BBC1, 0.55-2.50u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg