Cheruiyot onderuit

De Keniaanse atleet Robert Cheruiyot is gisteren bij de finish van de marathon van Chicago hard ten val gekomen.

De 28-jarige Keniaan won de marathon in 2.07.35, maar gleed vlak voor de finish uit en viel met zijn hoofd op het asfalt – net over de finish. De hardloper bleef enkele minuten op de weg liggen, waarna hij in een rolstoel naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Daar bleek dat hij een flinke bult had opgelopen.

Cheruiyot bleef vijf seconden voor op zijn landgenoot Daniel Njenga. Ook de derde plaats was voor een Keniaan: Jimmy Muindi. Hij kwam zestien seconden na de winnaar binnen.

Cheruiyot won dit jaar ook al de marathon van Boston. Daarmee maakt hij een goede kans om de World Marathon Major-serie te winnen. De marathons van Chicago, Boston, Berlijn, Londen en New York hebben gezamenlijk een prijzenpot van 1 miljoen dollar beschikbaar gesteld.

Bij de vrouwen won de Ethiopische Berhane Adere in 2.20.42. De Russische Galina Bogomolova werd vlak achter haar tweede, gevolgd door Benita Johnson uit Australië. (ANP, AP, Reuters)