Janine Jansen

Janine Jansen Klassieke muziek Van violiste Janine Jansen (Utrecht, 1978) verscheen deze week haar derde cd voor Decca, gewijd aan twee grote romantische vioolconcerten van Mendelssohn en Bruch. Jansen wordt begeleid door het Gewandhaudorchester Leipzig o.l.v. Riccardo Chailly. „De kracht van Jansen ligt in de muzikaliteit en de spontaniteit van haar spel, de flexibele intensiteit van haar toon. Het Adagio van Bruchs concert klinkt breed en elegisch, ook in het samenspel tussen viool en orkest. Maar het is alsof de sprankeling van de uitbundige Finale en de lichtvoetiger toon van Mendelssohn Jansens kwaliteiten nog optimaler tot hun recht doen komen.” Mischa Spel, 19 oktober 2006 Verschenen bij Decca (4757692) Janine JANSEN,violiste. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam,21 augustus 2006 Mentzel, Vincent

Van violiste Janine Jansen (Utrecht, 1978) verscheen deze week haar derde cd voor Decca, gewijd aan twee grote romantische vioolconcerten van Mendelssohn en Bruch. Jansen wordt begeleid door het Gewandhaudorchester Leipzig o.l.v. Riccardo Chailly.

„De kracht van Jansen ligt in de muzikaliteit en de spontaniteit van haar spel, de flexibele intensiteit van haar toon. Het Adagio van Bruchs concert klinkt breed en elegisch, ook in het samenspel tussen viool en orkest. Maar het is alsof de sprankeling van de uitbundige Finale en de lichtvoetiger toon van Mendelssohn Jansens kwaliteiten nog optimaler tot hun recht doen komen.”

Mischa Spel, 19 oktober 2006

Verschenen bij Decca (4757692)