Radio Voorkeur

Desmet live. Onder anderen directeur van het Humanistisch Archief Bert Gasenbeek over het culturele erfgoed van het humanisme en aandacht voor de autobiografie Ayaan Hirsi Ali Mijn vrijheid waarin zij haar jeugd in Somalië, Saoedi-Arabië, Ethiopië en Kenia en haar vlucht naar Nederland beschrijft. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Harpiste Lavinia Meijer vertelt over de project Rising Stars waarin zij Nederland vertegenwoordigt in de de Carnegie Hall in New York. Ze won al diverse nationale en internationale prijzen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met scenarist Guillermo Arriaga van films als 21 Grams, Amores Perros, The Three Burials of Melquiades Estrada en Babel en van wie binnenkort de roman Nacht Buffel verschijnt. Verder aandacht voor nieuws uit de filmwereld en het korte verhaal van Edy Hoekema in de serie Duizend woorden. Concertzender, 19.04-22.00u.

Casa luna. Gesprek met artistiek leider Hans van den Boom over het jeugdtheater Stella en de voorstelling Ode op het kinderkunst en cultuurfestival De Betovering in Den Haag. Radio 1, 0.04-1.00u.