Raadsheer pakt verdachte in trein

In de trein van Leeuwarden naar Zwolle heeft een raadsheer van het gerechtshof Leeuwarden woensdagavond zelf iemand aangehouden toen hij ontdekte dat zijn portemonnee gestolen was. De raadsheer verliet de eersteklascoupé omdat hij naar wc moest. Daar bedacht hij dat hij zijn portemonnee in zijn jas had laten zitten. Hij ging meteen terug te gaan naar de coupé. Daar merkte hij dat zijn portemonnee al was verdwenen. Hij is meteen op zoek gegaan naar de man die was opgestaan op het moment dat hij de wc was binnengegaan. Na een korte zoektocht ontdekte hij dat deze man zich had opgesloten in een andere wc. Toen de trein bijna tien minuten later in Heerenveen stopte, opende de vermoedelijke dader de wc-deur om de trein te verlaten. De raadsheer nam hem onmiddellijk in een armklem en vroeg hem naar de portemonnee. Toen de jongeman ontkende, besloot de raadsheer hem door de volle trein mee te nemen naar een conducteur – die niet te vinden bleek te zijn. Uiteindelijk hebben medereizigers bij station Steenwijk alarm geslagen en kon de politie de verdachte man aanhouden. Zowel de raadsheer als de verdachte zakkenroller heeft aangifte gedaan bij de politie. (NRC)