Kazachstan spelt op biljet `bank` fout

Almaty. Op de nieuwe Kazachse bankbiljetten van 2.000 en 5.000 tenge (12 en 30 euro) heeft de centrale bank van het land zijn eigen naam verkeerd gespeld. De letter k in het woord bank is met een Kazachse k geschreven, terwijl het woord officieel volgens het cyrillisch (Russisch) schrift wordt gespeld. De bank wil de biljetten toch in november in omloop brengen, om ze daarna geleidelijk te vervangen door nieuwe coupures. Kazachstan is de laatste weken veel in het nieuws door een film van de Britse komiek Sacha Cohen. Daarin zet diens alter ego, de Kazachse tv-journalist Borat, het land te kijk als een domme, vrouwonvriendelijke, paardenpis drinkende natie. Kazachstan nodigde `Borat` gisteren officieel uit voor een bezoek, ”om met eigen ogen te zien hoe het hier echt is”.