7 redenen om thuis te blijven

1 lekkere kont

Push-up-je-billen-onderbroek

Ode aan krabbels op briefjes

Jennifer Lopez maakte ze populair. Mooie grote ronde billen. Maar een welgevormd achterwerk is niet voor iedereen weggelegd. Dat heb je of dat heb je niet. De makers van het merk Wonderbra, van de push-up bh, hebben daarom een speciaal broekje op de markt gebracht. Curves Up heet het. Het is een onderbroek met `ingenieus geplaatste` kussentjes op je billen. Vergelijkbaar met de vulling van je push-up bh maar dan stukken groter. De kussens maken je kont ronder en de slip (met strategisch geplaatste naden, naadloze zijpanden die onder de billen doorlopen en randjes met elastische siliconen die de boel op z`n plaats moeten houden) is zo gemaakt dat je billen omhoog `gelift` worden. Althans, dat is de bedoeling. De broek geeft helaas geen extra zitcomfort, daar zit de vulling te hoog voor. De kussentjes zijn uitneembaar en de slip kan gewoon op veertig graden gewassen worden. Het enige nadeel, dat ook kleeft aan de push-up bh, is dat wanneer je het kledingstuk uittrekt, het effect verdwenen is. Dat kan een natuurlijk een enorme teleurstelling zijn voor je nieuwe lover. Het is overigens nu wachten op het broekje met siliconen-, gel- of olievullingen (zoals bij bh`s) zodat als iemand in je kont knijpt, het echt aanvoelt. (JV)

www.wonderbra.nl, 29,95 euro, kleur: zwart, maten S en M

2 film

The Terminator

Eerste film in de driedelige Terminator-reeks vestigde in 1984 de namen van spierbonk Arnold Schwarzenegger en regisseur James Cameron. Met een laag budget maakte Cameron, later bekend van de Alien-trilogie en Titanic, een effectieve, vakkundige actiethriller waarin cyborg Schwarzenegger uit de toekomst wordt teruggestuurd om de moeder (Linda Hamilton) van een nog niet geboren rebellenleider te vermoorden.

RTL 7, 22.30-00.29 u.

3 gala

Het gouden Televizierringgala 2006

Welk programma vindt de Nederlandse kijker het best en welk wint de gouden ring? Dancing with the Stars, Gooische Vrouwen en De Lama`s zijn genomineerd. Goede kijkcijfers en favorietenrol zijn geen garantie voor winst, zo bleek vorig jaar. Het succesvolle Boer zoekt vrouw werd toen onverwachts verslagen door de realitysoap van Jan Smit (Gewoon Jan Smit).

Nederland 1, 19.55-20.00 en 20.30-22.00u.

4 beetje Lachen

De Lama`s

Misschien een Televizierring (zie ook reden 3), maar zéker een nieuwe serie van De Lama`s! Zelf omschrijven ze zich als ”vermomde, ontsnapte tbs`ers”, de kijkers kennen Ruben van der Meer, Sara Kroos, Tijl Beckand, Ruben Nicolai en Arie Koomen vooral als improvisatietalenten. Dat talent, gecombineerd met de inbreng van het publiek, zorgt ervoor dat niets zeker is, behalve dan dat Jody Bernal in deze eerste aflevering te gast is.

Nederland 3, 22:10-22:55u.

5 Film

Le fils

We volgen Olivier, leraar houtbewerking in een reclasseringswerkplaats. Hij heeft een spartaans bestaan. Zijn huis is minimaal ingericht. Elke dag doet hij buikspieroefeningen. Elke dag kleedt hij zich hetzelfde en schudt hij na een slopende werkdag de houtkrullen van zijn schouders. We zien hem veelal van achteren. Op een gegeven moment wordt zijn dagelijkse routine doorbroken doordat hij iets ziet. De spanning van het begin van de film Le fils wordt veroorzaakt doordat de kijker niet ziet wat Olivier ziet, hoewel de camera hem volgt. Met frustratie tot gevolg. Hoewel we hem letterlijk dicht op de huid zitten, weten we niet wat hij ziet, denkt en voelt. Zodra echter bekend is waar het om draait in de film, wordt de spanning minder beklemmend. Dan gaat de aandacht uit naar een meer psychologisch spel tussen Olivier en een van zijn nieuwe leerlingen. (AW)

Nederland 2, 0.05-1.49u.[br/]

6 Uitslag wedstrijd

Smack the pingu

Het vorige record van Pingu smacken, 1.598 meter, is verbeterd! En de winnaar is Desirée Dortland (11.528,1), op de voet gevolgd door Pepijn Oomen (11.361,4). De `Estonian-versie` op astercity.net bleek de versie te zijn met de hoogste scores. In de buurt kwamen Jan-Willem Schaafsma (9.337,2) en Willem Popelier (7.807). Maar volgens Pepijn is zijn score niet onverslaanbaar. ”Het is dat ik ook nog stiekem tussendoor aan het werk moest, anders had ik vast hogere scores in kunnen sturen...” Anton-Jan Thijssen had eigenlijk een nog hogere score (12.046), maar bekent dat Photoshop hem geholpen heeft. Ook laat hij weten dat dit getal wat hem betreft staat voor het aantal dagen geleden dat Pingu smacken een hype was. Anderen, die het spel nog niet kenden, zeggen juist erg blij te zijn met de tip. ”Geinig spelletje”, mailt Maurits Klunder. Oud of niet, wij smacken lekker verder! (ML)

www.astercity.net/~jackal/pingu/

7 Site-seeing

Ouderwets schrijven

Nog een paar generaties en we kunnen geen fatsoenlijke zin meer op papier krijgen met een pen. Alles wordt getypt of gedrukt. Ode aan de krabbels op verfomfaaide briefjes, moet de Londense kunstenares Tomoko Takahashi hebben gedacht. Zij maakte wordperhect: een digitale manier om krabbels te schrijven. Zoals vroeger, zeg maar. Klik op de link en kies eerst het materiaal waarop je wilt schrijven: een sigarettenpakje, metrokaartje, kassabon of de achterkant van een telefoonrekening. Typ daarna klungelige letters in een slordig getekende tekstverwerker. Druk je op de delete-knop dan wordt de letter doorgekrast. Wil je mailen dan krijg je het advies te printen, het in een envelop te doen en te posten. De van oorsprong Japanse Takahashi wil met haar project het dehumanising process als gevolg van het computergebruik tegengaan. (JvG)

www.e-2.org/commissions/wordperhect.html

    • André Waardenburg
    • Juliette Vasterman
    • Marleen Luijt