Zelfmoordaanslag Tamil Tijgers in toeristenoord Galle

Colombo. Bij een zelfmoordaanslag in de zuidelijke Sri Lankese kustplaats Galle is gisteren een zeeman gedood en zijn 26 mensen gewond geraakt. De aanslag werd gepleegd door Tamil Tijgers die zich verkleed hadden als vissers. Het is hoogst ongebruikelijk dat de rebellen, die al 23 jaar strijden voor een thuisland voor de Tamil-minderheid in het noorden en oosten van het land, toeslaan in het bij toeristen populaire Galle. In de stad is een uitgaansverbod ingesteld. De aanslagen volgen op bombardementen door het leger op doelen van de Tamil Tijgers in het noordoosten van het land. Daarbij kwamen volgens de Tijgers twee meisjes om en vielen vijftien gewonden. Maandag vielen bij een aan Tamil Tijgers toegeschreven aanslag in het noorden honderd doden.

Ooggetuigenverslagen op news.bbc.co.uk/2/hi/ south_asia/6062752.stm 59080 naar 7585