Van Heeswijk maakt filmisch portret weg N470

Rotterdam, 19 okt. Jeanne van Heeswijk maakt in opdracht van de provincie Zuid-Holland een film over de N470. De film heet Een dag uit het leven van een provinciale weg en gaat over automobilisten op de N470. Deze weg wordt nu aangelegd tussen Rotterdam en Den Haag, langs plaatsen als Pijnacker en Zoetermeer. Van Heeswijk wil gedurende twee jaar een aantal dagen meereizen met 120 automobilisten, zowel op de oude als op de nieuwe weg. Zo moet een ”documentair/fictief portret” ontstaan van ”een gebied in verandering”, aldus Van Heeswijk. ”Ik wil onderzoeken wat de aanleg betekent voor een landelijk gebied als het Groene Hart.” Er hebben zich al vele testrijders gemeld. ”Van vrachtwagenchauffeurs en boeren tot chirurgen. Het gaat mij vooral om de mentale beleving tijdens de autorit. Vaste plekken hebben vaak vaste herinneringen. Veranderen die als de route verandert?” De filmpjes van zes minuten zullen de komende tijd verschijnen op www.eenbekendeweg.nl.