Uylenburgh/Rembrandt

Uylenburgh/Rembrandt Gerrit Uylenburgh was in de 17de eeuw een van de belangrijkste kunsthandelaren van Europa. Aan het kunstbedrijf van Gerrit en zijn vader Hendrick heeft het Rembrandthuis een expositie gewijd. In de vier jaren dat Rembrandt voor Uylenburgh werkte produceerde hij ongeveer de helft (50) van de portretten die van hem bekend zijn. Hij was de ster van de firma; het is knap dat een relatief klein museum zoveel bijzondere bruiklenen heeft weten te verwerven. Rembrandt en Uylenburgh t/m 10 dec Het Rembrandthuis, Jodenbreestr 4, Amsterdam. Dag 10-17u, vr tot 21u. Jacob Backer, De cijnspenning, doek, Nationalmuseum Stockholm

Gerrit Uylenburgh was in de 17de eeuw een van de belangrijkste kunsthandelaren van Europa. Aan het kunstbedrijf van Gerrit en zijn vader Hendrick heeft het Rembrandthuis een expositie gewijd. In de vier jaren dat Rembrandt voor Uylenburgh werkte produceerde hij ongeveer de helft (50) van de portretten die van hem bekend zijn. Hij was de ster van de firma; het is knap dat een relatief klein museum zoveel bijzondere bruiklenen heeft weten te verwerven.

Rembrandt en Uylenburgh t/m 10 dec Het Rembrandthuis, Jodenbreestr 4, Amsterdam. Dag 10-17u, vr tot 21u.