Lance onder vuur

Twee jaar na de verschijning van het geruchtmakende boek LA Confidentiel kan zevenvoudig Tour-winnaar Lance Armstrong zich opmaken voor een nieuwe reeks beschuldigingen.

De auteurs Pierre Ballester en David Walsh komen in LA Officiel met nieuwe getuigen die de Amerikaan van dopinggebruik beschuldigen, zoals oud-ploegmaat Frankie Andreu. De Australische arts Michael Ashenden, uitvinder van de bloedtest om epo op te sporen, weerlegt in het boek de bewering dat Armstrong van nature zoveel vermogen heeft.

Armstrong reageerde vanochtend luchtig. „Een klein groepje mensen probeert nog altijd mij te ruïneren. Het is gewoon een nieuw Frans boek met ongegronde en sensationele aantijgingen.”

Het boek concentreert zich op een rechtszaak die Armstrong vorig jaar voerde tegen een verzekeraar die in 2001 een polis voor Armstrong afsloot waarin 9,5 miljoen dollar werd toegezegd bij het winnen van de Tour in 2001 tot en met 2004. De verzekeraar trachtte, tevergeefs, hieronder uit te komen, omdat de wielrenner vals spel gespeeld zou hebben.