Huiszoeking in Bagdad

Een Amerikaanse soldaat van de 172ste Stryker-brigade doorzoekt een huis in het oosten van Bagdad. De soldaten van de brigade waren eerder actief in de westelijke provincie Anbar, aan de oever van de Eufraat. Daar vochten ze maandenlang tegen buitenlandse strijders en zelfmoordterroristen die het gemunt hebben op de hoofdstad. Maar de afgelopen weken zijn Amerikaanse troepen uit de Iraakse provincie naar Bagdad gestuurd, om te voorkomen dat de gevechten tussen sunnieten en shi’ieten in de hoofdstad in een regelrechte burgeroorlog ontaarden. De diensttijd van duizenden soldaten werd verlengd om hen in Bagdad te laten dienen. Honderden soldaten van de 172ste Stryker-brigade waren al thuis en moesten terug naar Irak. Het is de vraag of de Verenigde Staten over genoeg manschappen beschikken om alle lopende operaties in Irak uit te voeren. (AP)