BEELDENDE KUNST

BEELDENDE KUNST Docking Station Morgen wordt in het Stedelijk Museum in Amsterdam Docking Station geopend, een nieuwe projectruimte op de tweede verdieping van Post CS. Het begrip Docking Station is afkomstig uit de computertechnologie: het is een platform voor verbindingen tussen computers en randapparatuur. Voor het Stedelijk is het een metafoor voor een plek waar informatie binnenstroomt. In de tentoonstellingsruimte, 77 vierkante meter groot, zullen actuele presentaties worden georganiseerd, met om de vijf weken nieuw werk van een andere jonge kunstenaar. De eerste tentoonstelling in Docking Station wordt verzorgd door de Amerikaanse kunstenaar Daria Martin, die in haar films beelden uit de geschiedenis van de moderne kunst en de moderne dans met elkaar verbindt. De komende maanden worden in Docking Station presentaties verwacht van o.a. Sean Snyder (VS), Ryan Gander (UK) en Mario Garcia Torres (Mexico). Films van Daria Martin 20 okt t/m 26 nov Docking Station, Post CS, Oosterdokskade 5. Dag 10-18u. Daria Martin: In the Palace (2000) BDC0064P_01.tif Martin, Daria

Docking StationMorgen wordt in het Stedelijk Museum in Amsterdam Docking Station geopend, een nieuwe projectruimte op de tweede verdieping van Post CS. Het begrip Docking Station is afkomstig uit de computertechnologie: het is een platform voor verbindingen tussen computers en randapparatuur. Voor het Stedelijk is het een metafoor voor een plek waar informatie binnenstroomt. In de tentoonstellingsruimte, 77 vierkante meter groot, zullen actuele presentaties worden georganiseerd, met om de vijf weken nieuw werk van een andere jonge kunstenaar. De eerste tentoonstelling in Docking Station wordt verzorgd door de Amerikaanse kunstenaar Daria Martin, die in haar films beelden uit de geschiedenis van de moderne kunst en de moderne dans met elkaar verbindt. De komende maanden worden in Docking Station presentaties verwacht van o.a. Sean Snyder (VS), Ryan Gander (UK) en Mario Garcia Torres (Mexico).

Films van Daria Martin 20 okt t/m 26 nov Docking Station, Post CS, Oosterdokskade 5. Dag 10-18u.