`Artsen moeten meer samenwerken bij chronisch zieke`

Rotterdam, 19 okt. Huisartsen en artsen in ziekenhuizen moeten beter met elkaar samenwerken bij de behandeling van chronische patiënten. Dat concludeerde de Algemene Rekenkamer in een vandaag verschenen rapport. De Rekenkamer adviseerde minister Hoogervorst (Volksgezondheid, VVD) de samenwerking actiever te stimuleren. Als de verschillende hulpverleners beter hun behandelingen op elkaar afstemmen, kan dat veel geld besparen. Éen op de drie patiënten met een chronische aandoening vond de afstemming tussen zorgverleners matig of slecht. Ongeveer een kwart vond dat zorgverleners vrijwel nooit goede afspraken met elkaar maken. In een reactie op het rapport verwachtte Hoogervorst dat het nieuwe zorgstelsel zal helpen de partijen bij elkaar te brengen.