who's next

Gisteren „Ik mis muziek in de geschiedeniscanon.” Zanger Marco Borsato vertelde over de canon en zijn eigen geschiedenislessen: „Ik vond de verhalen over Karel de Grote en de Batavieren mooi. Hoe zouden die oerstammen hier geleefd hebben? Hoe zijn die nederzettingen ontstaan? Dan zie ik mensen in berenvellen rennen. Dat zou ik willen weten als kind.” Vandaag Presentator Robert van de Roer leest nrc.next aan de ontbijttafel met Marco Borsato, die vrijdag voor de elfde keer werd uitgeroepen tot Beste Nederlandse Zanger bij de TMF Awards. Vanaf vrijdag geeft hij tien uitverkochte concerten in het stadion Gelredome. Wat vindt Borsato van de geschiedeniscanon, met daarin alle grote Nederlanders en gebeurtenissen? Marco Bosato In gesprek met Robert van de Roer. VPRO Holland dok. TU Eindhoven. 01-11-05 © Foto Merlin Daleman
Gisteren „Ik mis muziek in de geschiedeniscanon.” Zanger Marco Borsato vertelde over de canon en zijn eigen geschiedenislessen: „Ik vond de verhalen over Karel de Grote en de Batavieren mooi. Hoe zouden die oerstammen hier geleefd hebben? Hoe zijn die nederzettingen ontstaan? Dan zie ik mensen in berenvellen rennen. Dat zou ik willen weten als kind.” Vandaag Presentator Robert van de Roer leest nrc.next aan de ontbijttafel met Marco Borsato, die vrijdag voor de elfde keer werd uitgeroepen tot Beste Nederlandse Zanger bij de TMF Awards. Vanaf vrijdag geeft hij tien uitverkochte concerten in het stadion Gelredome. Wat vindt Borsato van de geschiedeniscanon, met daarin alle grote Nederlanders en gebeurtenissen? Marco Bosato In gesprek met Robert van de Roer. VPRO Holland dok. TU Eindhoven. 01-11-05 © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin

Vandaag

Presentator Robert van de Roer leest nrc.next aan de ontbijttafel met televisiemaker Frits Barend. Nrc.next schrijft over de bloedige zelfmoordaanslag in Sri Lanka van maandag en de gevolgen voor het vredesoverleg tussen de Sri Lankese regering en de Tamilstrijders. Barend reisde eerder door het land. Wat herinnert hij zich van de gespannen verhoudingen?

Gisteren

„Ik mis muziek in de geschiedeniscanon.” Zanger Marco Borsato vertelde over de canon en zijn eigen geschiedenislessen: „Ik vond de verhalen over Karel de Grote en de Batavieren mooi. Hoe zouden die oerstammen hier geleefd hebben? Hoe zijn die nederzettingen ontstaan? Dan zie ik mensen in berenvellen rennen. Dat zou ik willen weten als kind.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en www.nrc.nl/whosnext.