Oranje zakt plaats op wereldranglijst FIFA

Het Nederlands elftal is op de wereldranglijst van de wereldvoetbalfederatie FIFA van plaats zes naar zeven gezakt. Duitsland passeerde Oranje door twee ruime overwinningen in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap voetbal. Die Mannschaft steeg twee plaatsen naar de zesde plaats. Brazilië voert de ranglijst nog altijd aan, maar wereldkampioen Italië nadert gestaag. De Azzurri passeerden Engeland, Argentinië en Frankrijk en staan nu tweede op de ranglijst.

Grote stijgers in de top-50 van de lijst zijn Griekenland (van 22 naar 14), Mali (van 60 naar 41) en Noord-Ierland (van 58 naar 45). De Noord-Ieren danken deze sprong mede aan de verrassende winst op Spanje. De laatste keer dat Noord-Ierland bij de beste vijftig voetbalnaties hoorde, was ruim tien jaar geleden.

Ook Schotland, dat dankzij een zege tegen Frankrijk en negen punten uit drie wedstrijden zijn kwalificatiereeks voor het EK van 2008 aanvoert, ziet de goede resultaten weerspiegeld in de ranking. De Schotten staan nu 25ste, negen plaatsen beter dan op de voorgaande lijst. Ook België stijgt nog eens, voor het eerst sinds lange tijd. De Rode Duivels van bondscoach René Vandereycken staan 47ste, een winst van drie plaatsen.