Aanhoudend zacht

Het blijft voorlopig erg zacht in ons land. Met een zuidelijke wind ligt zowel ‘s nachts als overdag de temperatuur ver boven normaal en zo ligt de etmaaltemperatuur 3 tot 5 graden boven normaal. Het overschot aan warmte wordt alleen maar groter en een notering in de top tien van warmste oktobermaanden sinds 1901 lijkt dan ook vrijwel zeker. Vanavond en vannacht blijft de temperatuur met minimaal 11 graden erg hoog. Het is bewolkt en zo nu en dan valt wat regen. Aan het eind van de nacht wordt het in Zeeland droog en klaart het zo nu en dan even op.

Morgen trekt de meest dikke bewolking via Groningen naar het noordoosten weg. De zon laat zich even zien maar een nieuw gebied met wat regen of een bui trekt in de loop van de ochtend van het zuidwesten het land binnen.

Later op de dag volgen uit deze richting opnieuw enkele opklaringen. De zuidelijke wind is matig, aan zee soms vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. Uiteindelijk wordt het ‘s middags 17 graden in het noordwesten tot 19 graden in Noord-Brabant en Limburg.

Vanaf vrijdag trekt de zuidwestenwind verder aan tot soms een volle windkracht 6 aan zee. Lagedrukgebieden beïnvloeden het weerbeeld en veroorzaken veel bewolking en zo nu en dan valt er wat regen of een bui. De neerslaghoeveelheden blijven in het algemeen beperkt. Over de temperatuur kunnen we kort zijn, daar komt voorlopig geen verandering in.