China versterkt grens met N-Korea

China versterkt grens met N-Korea Dandong, 17 okt. Een Chinese boer fietst langs de grens met Noord-Korea in de buurt van de stad Dandong, de belangrijkste grensovergang tussen beide landen. Omdat Noord-Korea een kernproef heeft genomen, heeft China die kortgeleden versterkt met onder meer betonnen palen en prikkeldraad. Deze maatregel zou vooral zijn genomen om vluchtelingen tegen te houden. Volgens verslaggevers ter plaatse wordt sinds deze week het goederenvervoer over de weg en per spoor van en naar Noord-Korea extra gecontroleerd. Daarmee handelt Peking volgens de sanctieresolutie die de Veiligheidsraad zaterdag heeft aangenomen. Foto AFP Pagina 5 A Chinese farmer rides a bicycle beside the fence along a dam, which borders China and North Korea, in the Chinese border city of Dandong, 16 October 2006. China erected a barbed-wire fence along part of its border with North Korea shortly after the communist country conducted its first nuclear test a week ago. The aim was to prevent an exodus of North Korean refugees from the isolated state, a South Korean newspaper said Monday. AFP PHOTO/ LIU Jin AFP