www.nrc.nl

Venezuela. Vandaag is het een grote dag voor de internationale ambities van de Venezolaanse president Hugo Chávez, die hoopt dat zijn land bij verkiezingen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een van de roulerende zetels in de Veiligheidsraad krijgt. De komende twee jaar zou Chávez dan vanaf dat podium aan zijn grote ambitie kunnen werken: de grote leider te worden van een internationale anti-Amerikaanse coalitie. Maar ook als hij verliest is dat geen reden voor Washington om opgelucht te zijn, schrijft Jackson Diehl in een column in de Amerikaanse krant The Washington Post. Als je je bij de Washington Post registreert kun je deze lezen via de website van NRC . Kort weergegegen acht Diehl de populariteit van Chávez bij landen als Wit-Rusland, Iran, Libië en Zimbabwe als teken van het grote verval van het Amerikaanse prestige in de internationale gemeenschap. Discussieer mee over Chávez en de VS op: www.nrc.nl/wereld Venezuelan President Hugo Chavez greets his supporters during a campaign rally in central Ocumare del Tuy just outside of Caracas, Venezuela, Tuesday, Oct. 3, 2006. Chavez vowed to win the Dec. 3. vote and continue governing this South American nation until 2021. (AP Photo/Fernando Llano) Associated Press

Klaver. De Canadese fotograaf François Brunelle is op zoek naar 200 mensen met een dubbelganger voor een website en een boek. Brunelle kwam op het idee voor dit project toen hij al zappend ontdekte dat hij op Mr. Bean leek. Hij had het gevoel dat hij naar een film over zichzelf zat te kijken, vertelt Brunelle in een interview met de Britse krant The Guardian, toen hij voor het eerst een aflevering van Mr. Bean zag. Het hele interview en een link naar de site van Brunelle zijn te vinden op het weblog van Marie-José Klaver. Je kunt je samen met je dubbelganger opgeven of je verwonderen over de gelijkenis tussen twee mensen die genetisch niets met elkaar te maken hebben.

www.nrc.nl/klaver

Venezuela. Vandaag is het een grote dag voor de internationale ambities van de Venezolaanse president Hugo Chávez, die hoopt dat zijn land bij verkiezingen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een van de roulerende zetels in de Veiligheidsraad krijgt. De komende twee jaar zou Chávez dan vanaf dat podium aan zijn grote ambitie kunnen werken: de grote leider te worden van een internationale anti-Amerikaanse coalitie. Maar ook als hij verliest is dat geen reden voor Washington om opgelucht te zijn, schrijft Jackson Diehl in een column in de Amerikaanse krant The Washington Post. Als je je bij de Washington Post registreert kun je deze lezen via de website van NRC . Kort weergegegen acht Diehl de populariteit van Chávez bij landen als Wit-Rusland, Iran, Libië en Zimbabwe als teken van het grote verval van het Amerikaanse prestige in de internationale gemeenschap. Discussieer mee over Chávez en de VS op:

www.nrc.nl/wereld