Vocalisten (jong, oud of dood) met kortingsbonnen

cd jazz Aangenaam… Jazz STEP 2006 022 ‘sampler’ met stukken uit 32 cd’s. *

Is jazz overwegend vocale muziek? Volgens de samenstellers van de dubbel-cd Aangenaam...Jazz wel, want in elf van de zestien stukken op de eerste cd is de centrale figuur een vocalist. En dan moet men niet aan Billie of Ella denken maar aan CéU, Sara Lazarus, Richard Julian, Matt Dusk, Raul Midon, Jamie Cullum, Marlene Mortensen en Lizz Weight; stemmen die meer jeugdig dan jazzy klinken.

Buiten de trend van jong vocaal vallen Toots Thielemans (oud) en Miles Davis (dood). Van de laatste kan men tot 31 januari voor twintig euro een 3-cd-boxje kopen met zijn complete Blue Note-repertoire. Voor de andere cd’s waar naar verwezen wordt bevat het inlegboekje kortingbonnen van vijf euro.

Op de tweede cd, met uitsluitend Nederlandse acts, is het jazz-gehalte een fractie hoger dankzij de saxofonisten Benjamin Herman en Boris van der Lek, gitarist Jesse van Ruller en trompettist Eric Vloeimans. Voor deze cd’s zijn geen kortingsbonnen ingesloten; men moet zelf ontdekken of ze aangenaam zijn geprijsd.

cd jazz

Aangenaam… Jazz

STEP 2006 022 ‘sampler’ met stukken uit 32 cd’s. *

    • Frans van Leeuwen