Schuldeisers dreigen Zwartboek met faillissement

Faillissement dreigt voor de productiemaatschappij van Zwartboek. Enkele schuldeisers eisen betaling voor rekeningen die al meer dan een jaar openstaan. Vandaag besluiten de schuldeisers met hun raadsman of zij daadwerkelijk het faillissement zullen aanvragen.

Mr. Thomas van Vugt van het Amsterdamse kantoor Blenheim zegt dat hij vrijdag 6 oktober namens vijf schuldeisers, onder wie enkele Haagse middenstanders en een hotel in Delft, een sommatie heeft gestuurd naar Zwartboek bv en dat hij daarop geen reactie heeft gekregen. Zijn cliënten, bij wie zich volgens hem nog enkele anderen hebben aangesloten, zouden in totaal 20.000 euro van Zwartboek tegoed hebben.

Hoofdproducent San Fu Maltha van Zwartboek zegt vanuit Zuid-Korea, waar hij op een filmfestival is, vorige week een brief te hebben gestuurd naar de schuldeisers om hen uit te leggen waarom nog niet is betaald: de film heeft weliswaar al meer dan 400.000 bezoekers getrokken en is ook aan een groot aantal landen verkocht, maar inkomsten daaruit zijn nog niet binnen. De inkomsten uit de recette worden volgens de producent doorgaans tussen de zestig en de negentig dagen door de bioscopen afgedragen. Hij zegt vorige week de cliënten van Van Vugt te hebben betaald. Van Vugt zegt dat er geen geld is binnengekomen. Zijn cliënten dulden geen uitstel meer.

    • Bas Blokker