Zon en hoge temperaturen

Het herfstseizoen verloopt net als vorig jaar vooral (te) zacht, ofwel warm. Ook de komende dagen is de afwijking van de normale temperaturen groot. Het wordt veelal minimaal 17 graden, terwijl 14 graden gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. De steeds langere nachten worden misschien wel al wat kouder.

Met deze hoge temperaturen en behoorlijke zonneschijn kan voor velen het verdere vervolg van de herfst waarschijnlijk niet meer stuk.

Vandaag zijn er eerst nog wolkenvelden, maar geleidelijk wordt het zonniger. Dit alles komt op het conto te staan van een hogedrukgebied boven Scandinavië. Aan de zuidflank hiervan stroomt relatief droge lucht oostwaarts met dus weinig wolken en veel zon. Het wordt vanmiddag rond de 18 graden en de oostelijke wind is meestal matig.

Morgen en ook overmorgen is het weerbeeld behoorlijk zonnig. Met een aanhoudende oostelijke wind ligt de middagtemperatuur tussen 16 en 18 graden.

De nachten worden geleidelijk iets frisser met minima rond 8 graden. Dinsdag draait de wind naar zuid en wordt de lucht iets vochtiger.

In de nacht en ochtend is er vervolgens kans op mist en overdag zijn er een paar wolkenvelden. Ook woensdag komen er eerst mistbanken voor, maar later komt vanuit het zuidwesten wat extra bewolking opzetten. In die hoek van het land kan ook een buitje vallen. Het wordt die dag 14 tot 17 graden.