Internet Voorkeur

Lastige burgers. Bureaucraten en pennenlikkers, dat zijn ambtenaren. En het ministerie van Binnenlandse Zaken toont er alle begrip voor dat burgers gefrustreerd raken van de overheid. Klachten kunnen ze kwijt op Lastvandeoverheid.nl. Maar nu is de beurt aan de ambtenaar. Ook het asociale gedrag van burgers kan een struikelblok vormen voor ambtenaren die hun werk willen doen. Klachten over burgers kunnen ambtenaren nu kwijt op Lastvandeburger.nl. „Veel ambtenaren en politici worden in hun werk gehinderd door onduidelijke, niet constructieve burgers met tegenstrijdige belangen”, schrijven de initiatiefnemers van de site in een persbericht. „Op Lastvandeburger kunnen burgers de klachten van overheidsdienaren in behandeling nemen.” Op de website staan brieven van ambtenaren waarin burgers worden aangesproken op hun houding en gedrag. In samenspraak kunnen ze een oplossing vinden voor een probleem van een ambtenaar. Met het resultaat kan de ambtenaar dan weer zijn voordeel doen.

Voor klachten van ambtenaren en reacties:www.lastvandeburger.nl