Cats

'Cats' Joop van den Ende ~ Theaterproducties Licentiehouder: The Really Useful Group
'Cats' Joop van den Ende ~ Theaterproducties Licentiehouder: The Really Useful Group Bos, Joris-Jan

Joop van den Ende brengt een nieuwe versie van Cats, Het dans- en zangfestijn dat Andrew Lloyd Webber baseerde op de kattengedichten van T.S. Eliot. Het regieconcept, dat vastligt, is ingestudeerd door Christine Cartwright.

„Wat Cartwright met dit ensemble heeft bereikt, fonkelt aan alle kanten. Deze combinatie van showdans en zangnummers, zo overtuigend uitgevoerd, is hier zo goed als uniek. Terwijl het tienkoppige orkest van Carlo van der Put de pep- en popsongs van Lloyd Webber continu laat spetteren, kruipen en springen, zingen de spelers als katten in de nacht. Dat ook deze Cats een zegetocht gaat maken, lijkt me evident.”

Henk van Gelder, 9 oktober 2006

Tournee t/m 24/6. Inl. 0900-3005000, www.musicals.nl