Binnenvaart wil de schoonste blijven

Binnenvaart wil de schoonste blijven Rotterdam, 14 okt. Binnenvaartschip in de ochtendmist, bij Woudrichem. Binnenvaartschepen moeten zo snel mogelijk overschakelen op schone, niet-zwavelhoudende brandstof. Dat zegt Ton Roos, directeur van de werkgeversorganisatie voor binnenvaart. Donderdag kwamen binnenvaartlanden, oliemaatschappijen en motorfabrikanten in Straatsburg hierover bijeen. Zwavel, een belangrijk smeermiddel voor oudere scheepsmotoren, zorgt voor de meest schadelijke uitstoot. De binnenvaart wil de schoonste vorm van vrachttransport blijven, maar het wegvervoer wordt steeds schoner. Zonder zwavelvrije motoren zullen de emissienormen op drukke waterwegen worden overschreden. Foto Rien Zilvold woudrichem 13-10-2006 mist op de rivier foto rien zilvold Zilvold, Rien