De Schaatsbaan (deel 2)

De Schaatsbaan (deel 2) Kim en Tom waren gepakt. Ze zaten allebei in een donkere gevangenis. Toen kwam er een hond aanlopen met de sleutel in zijn bek. De hond liet de sleutel op de grond vallen. Tom pakte de sleutel en maakte de gevangenis open. Toen konden ze weglopen. Toen zagen ze de boef die bij een hele grote machine stond. Er stond op ‘IJsmachine’. Kim dacht, daarom vriest het zo bij ons. „Kijk er staat een regenwolkje en een sneeuwwolkje en een zonnetje op de machine.” Tom zei: „We moeten hem op het zonnetje zetten!” Maar er stonden allemaal slaafjes omheen! En de boef stond er ook nog! Toen beet Tom in de hand van de boef. Kim leidde de slaafjes af en Tom drukte op het zonnetje. Toen zagen ze op een plaatje dat het lekker weer werd in hun stad. Dat vonden ze heel fijn. De slaafjes gaven het op. Toen gingen ze op zoek naar een kast waarin ijsgeweren zaten. Tom zei: „Met die geweren kunnen we de boef en de slaafjes in een ijsblok veranderen.” Ineens dook de boef weer op en die probeerde de machine weer op 'sneeuw' te zetten. Gelukkig was Tom eerder en de boef en de slaafjes veranderden in ijs. De hele stad van Kim en Tom was weer normaal. Ze leenden het vliegtuig van de boef en ze gingen weer naar huis. En de ouders van Tom en Kim waren dolgelukkig dat ze er weer waren en ze leefden nog lang en gelukkig. Verhaal van Lodewijk Heemskerk, 8 jaar, uit Breda
De Schaatsbaan (deel 2) Kim en Tom waren gepakt. Ze zaten allebei in een donkere gevangenis. Toen kwam er een hond aanlopen met de sleutel in zijn bek. De hond liet de sleutel op de grond vallen. Tom pakte de sleutel en maakte de gevangenis open. Toen konden ze weglopen. Toen zagen ze de boef die bij een hele grote machine stond. Er stond op ‘IJsmachine’. Kim dacht, daarom vriest het zo bij ons. „Kijk er staat een regenwolkje en een sneeuwwolkje en een zonnetje op de machine.” Tom zei: „We moeten hem op het zonnetje zetten!” Maar er stonden allemaal slaafjes omheen! En de boef stond er ook nog! Toen beet Tom in de hand van de boef. Kim leidde de slaafjes af en Tom drukte op het zonnetje. Toen zagen ze op een plaatje dat het lekker weer werd in hun stad. Dat vonden ze heel fijn. De slaafjes gaven het op. Toen gingen ze op zoek naar een kast waarin ijsgeweren zaten. Tom zei: „Met die geweren kunnen we de boef en de slaafjes in een ijsblok veranderen.” Ineens dook de boef weer op en die probeerde de machine weer op 'sneeuw' te zetten. Gelukkig was Tom eerder en de boef en de slaafjes veranderden in ijs. De hele stad van Kim en Tom was weer normaal. Ze leenden het vliegtuig van de boef en ze gingen weer naar huis. En de ouders van Tom en Kim waren dolgelukkig dat ze er weer waren en ze leefden nog lang en gelukkig. Verhaal van Lodewijk Heemskerk, 8 jaar, uit Breda

Kim en Tom waren gepakt. Ze zaten allebei in een donkere gevangenis. Toen kwam er een hond aanlopen met de sleutel in zijn bek. De hond liet de sleutel op de grond vallen. Tom pakte de sleutel en maakte de gevangenis open. Toen konden ze weglopen. Toen zagen ze de boef die bij een hele grote machine stond. Er stond op ‘IJsmachine’. Kim dacht, daarom vriest het zo bij ons. „Kijk er staat een regenwolkje en een sneeuwwolkje en een zonnetje op de machine.” Tom zei: „We moeten hem op het zonnetje zetten!”

Maar er stonden allemaal slaafjes omheen! En de boef stond er ook nog! Toen beet Tom in de hand van de boef. Kim leidde de slaafjes af en Tom drukte op het zonnetje. Toen zagen ze op een plaatje dat het lekker weer werd in hun stad. Dat vonden ze heel fijn. De slaafjes gaven het op. Toen gingen ze op zoek naar een kast waarin ijsgeweren zaten. Tom zei: „Met die geweren kunnen we de boef en de slaafjes in een ijsblok veranderen.”

Ineens dook de boef weer op en die probeerde de machine weer op 'sneeuw' te zetten. Gelukkig was Tom eerder en de boef en de slaafjes veranderden in ijs.

De hele stad van Kim en Tom was weer normaal. Ze leenden het vliegtuig van de boef en ze gingen weer naar huis. En de ouders van Tom en Kim waren dolgelukkig dat ze er weer waren en ze leefden nog lang en gelukkig.

Verhaal van Lodewijk Heemskerk, 8 jaar, uit Breda