Aanklacht tegen wielrenner Basso geseponeerd

Milaan. De Italiaanse wielrenner Ivan Basso kan spoedig zijn rentree in het peloton maken. Het Italiaanse olympisch comité (CONI) heeft de nationale wielerbond gevraagd de dopingzaak tegen Basso te seponeren. Als de zaak formeel wordt afgerond kan de 28-jarige wielrenner van CSC na een schorsing van meer dan 100 dagen op de fiets stappen. Basso (28) werd kort voor de Ronde van Frankrijk van dit jaar geschorst nadat zijn naam was opgedoken in de geruchtmakende dopingzaak rondom de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Basso, winnaar van de Ronde van Italië, en de Duitser Jan Ullrich waren de voornaamste renners die door de affaire de Tour misten. Ullrich werd eveneens geschorst en later zelfs opzij gezet door zijn team T-Mobile. Basso bleef wel in dienst bij CSC en is van plan voor die ploeg weer zo snel mogelijk wedstrijden te rijden.