www.nrc.nl

New York. Correspondent Freek Staps hoorde in de metro „twee stevige donkere dames praten over Flavor of Love. Dat is een Bachelor-achtig programma waarbij een vrijgezel een schare dames in een huis laat wonen en ze wegstuurt totdat zijn Grote Liefde overblijft. Paar kleine verschillen: de vrijgezel in kwestie is Flavor Flav, de man die bij rapgroep Run DMC altijd een klok meezeulde. En de dames zijn goed ordinair. Geen aflevering zonder een gevecht of spuugsessie. Flav heeft geen zin hun namen te onthouden, zegt dat drugsgebruik zijn hersens heeft aangetast. Hij geeft ze eigen namen, bij voorkeur uit de natuur: Rain, Cherry, Peaches of Apples. Et cetera. Klik voor het programma door naar Youtube via www.nrc.nl/New York

Haditha. Vóór de Amerikaanse invasie van Irak was de stad Haditha, aan de westoever van de Eufraat, een idyllisch oord waar mensen vakantie kwamen vieren. Nu is Haditha „known as a city of death, or more simply as a name, a war cry against the United States.” Dit is een van de eerste observaties in een zeer uitvoerig en gedetailleerd artikel in Vanity Fair over het bloedbad dat Amerikaanse mariniers van de Kilo Company aanrichtten toen één van hen in stukken werd gereten door een mijn die tot ontploffing werd gebracht. Het is een gruwelijk en aangrijpend verhaal over een bloedbad dat de Verenigde Staten een stap dichter bij de morele nederlaag bracht. Vanity Fair publiceerde foto’s die fotograaf Lucien Read maakte van de mariniers van de Kilo Company. Vanity Fair maakt het voorbehoud dat van de jongens op de foto niet vaststaat dat zij bij de gruwelijkheden betrokken waren.

www.nrc.nl/wereld.

New York. Correspondent Freek Staps hoorde in de metro „twee stevige donkere dames praten over Flavor of Love. Dat is een Bachelor-achtig programma waarbij een vrijgezel een schare dames in een huis laat wonen en ze wegstuurt totdat zijn Grote Liefde overblijft. Paar kleine verschillen: de vrijgezel in kwestie is Flavor Flav, de man die bij rapgroep Run DMC altijd een klok meezeulde. En de dames zijn goed ordinair. Geen aflevering zonder een gevecht of spuugsessie. Flav heeft geen zin hun namen te onthouden, zegt dat drugsgebruik zijn hersens heeft aangetast. Hij geeft ze eigen namen, bij voorkeur uit de natuur: Rain, Cherry, Peaches of Apples. Et cetera. Klik voor het programma door naar Youtube via

www.nrc.nl/New York