Televisie Film van de dag

Uit Zus & zo. scene uit de film Zus & Zo FOTO: RCV
Uit Zus & zo. scene uit de film Zus & Zo FOTO: RCV

Zus & zo. De derde speelfilm van Paula van der Oest is een zeer vrije bewerking van Tsjechov, met een knipoog naar Woody Allens Hannah and her Sisters. De ‘Drie Zusters’ zijn Amsterdamse dertigers geworden met een gefragmenteerd bestaan en een verlangen naar het Portugal van hun jeugdvakanties. Als de zussen van hun moeder horen dat hun jongere broertje Nino (Jacob Derwig) gaat trouwen, zijn ze verbaasd en boos. Verbaasd omdat ze dachten dat hun broer homo was, boos omdat Nino door zijn huwelijk het hotel in Portugal zal erven waar ze de zomers van hun jeugd doorbrachten. Dat willen de zussen ten koste van alles voorkomen. De drie zussen worden door Sylvia Poorta, Anneke Blok en Monic Hendrickx mooi gespeeld, maar het is moeilijk om de personages die zij gestalte geven leuk te vinden. Met bijrollen voor Theu Boermans en Jaap Spijkers.(Paula van der Oest, 2001, Ned.), Ned.3, 20.30-22.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg