Eerste zege Hiddink als bondscoach van Russische elftal

SINT-PETERSBURG. Guus Hiddink heeft zijn eerste zege in de EK-kwalificatiereeks als bondscoach van Rusland binnen. De thuiswedstrijd tegen Estland, waar de Nederlander Jelle Goes bondscoach is, eindigde gisteren in 2-0. Invallers Pavel Pogrebniak en Dmitri Sitsjev maakten de doelpunten. Het duel stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Eric Braamhaar. Bij Estland speelden Ragnar Klavan van Heracles Almelo en Roda JC-speler Andres Oper de hele wedstrijd mee. De overwinning was van groot belang voor Rusland. Zaterdag eindigde de thuiswedstrijd tegen Israël in 1-1 en ook in het eerste kwalificatieduel, tegen Kroatië, kwam de ploeg van Hiddink niet tot een overwinning: 0-0. Met vijf punten uit drie wedstrijden is Rusland weer in de race voor de eerste twee plaatsen in groep E.