Afghaanse soldaten gesneuveld bij actie van Nederlanders

Den Haag, 12 okt. Twee van de Afghaanse militairen die met de Nederlandse troepen patrouilleren in Afghanistan, zijn gisteren gesneuveld in een vuurgevecht met Talibaanstrijders. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie meegedeeld. Bij de gevechten zouden bovendien twintig Talibaanstrijders zijn omgekomen. Onder de Nederlanders waren geen slachtoffers. De Nederlandse militairen gingen samen met Amerikaanse bomexperts op patrouille. Op ongeveer vijf kilometer van Kamp Holland liepen ze in een hinderlaag. Eerst ontplofte een bom in de berm van de weg en vervolgens werd van meerdere zijden het vuur geopend. Een van de Afghaanse militairen sneuvelde ter plekke, de ander werd overgebracht naar een ziekenhuis en overleed later. Nog eens acht Afghaanse militairen raakten gewond, maar hun toestand is niet kritiek. Bij de actie raakten ook burgers gewond.