Gibson: ‘dronken gebral’

LOS ANGELES, 11 okt. Acteur en filmmaker Mel Gibson noemt zijn antisemitische uitbarsting bij zijn arrestatie in juli, wegens rijden onder invloed, „het stomme gebral van een dronkelap”. In een televisie-interview voor Good Morning America dat morgen wordt uitgezonden, onthult Gibson dat hij 65 dagen geen alcohol heeft gedronken, hoe moeilijk het volgens hem ook is om nuchter te blijven.

Naar eigen zeggen was zijn laatste drankprobleem begonnen twee maanden voor zijn arrestatie in Malibu, Californië, op 28 juli. Bij die gelegenheid schold hij op de agenten. „Ben jij een jood”, vroeg hij aan een van hen. En: „Weten jullie wel dat de joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld?” Gibson kreeg drie jaar voorwaardelijke ontzegging van zijn rijbevoegdheid en een boete en ondergaat verplicht behandeling voor zijn verslaving. Daarnaast heeft hij aangeboden campagne te voeren tegen de gevaren van alcohol en autorijden.

In het interview, het eerste dat hij heeft gegeven sinds zijn arrestatie, zegt Gibson: „Jaren gaan voorbij, niks aan de hand. En dan ineens, met een hartslag, een moment, een impuls, schuift iemand een glas Mescal onder je neus en zegt: ‘Het komt uit Oaxaca.’ En het brandt door je slokdarm.”

De vijftigjarige regisseur van onder meer The Passion of the Christ zegt dat hij films wil blijven maken, al vreest hij dat er mensen in Hollywood zullen zijn die niet meer met hem willen werken vanwege zijn grove opmerkingen. (AP)