Blair steunt Straw in hoofddoekjesdebat

Londen. Engeland heeft inmiddels zijn eigen hoofddoekjesdebat. De Britse premier Tony Blair nam het gisteren op voor Jack Straw, zijn voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Straw zei vorige week vrijdag dat hij het liefst ziet dat moslima`s helemaal geen hoofddoek meer dragen. Volgens Straw maakt een hoofddoek de relaties tussen moslims en de rest van de samenleving moeilijker. De opmerkingen van Straw hebben tot woedende reacties geleid bij moslimorganisaties, terwijl rechtse kranten de woorden van Straw juist toejuichten. In een interview met de BBC zei Blair dat Straw een belangrijk onderwerp had aangekaart op een ”verstandige en overwogen manier”. Op de vraag van de presentator of Blair ook liever helemaal geen hoofddoekjes meer zag, gaf de premier echter een ontwijkend antwoord.