Abonnees houden krant onafhankelijk

Er is een goed Nederlands spreekwoord dat mij huiverig maakt voor een gratis krant: Bijt nooit de hand die je voedt! En die hand die de krant mogelijk maakt zijn de bedrijven die de rekeningen en salarissen betalen. Die zijn niet gratis, daar staat altijd wat tegenover. Dat kan de oplage zijn of de doelgroep of de inhoud van de krant of het soort nieuws om een nog iets bredere doelgroep te bereiken, maar er is altijd interactie tussen de financier en de redactie, de vorm en de inhoud van de krant. Altijd. Een onafhankelijke houding van de redactie in een 100 procent afhankelijkheidssituatie is onrealistisch en bezijden de werkelijkheid. Abonnees betalen maar een gedeelte van de kostprijs van de krant maar daardoor maken zij het mogelijk voor de redactie om kleur te bekennen en goede journalisten te zijn. Daar wil ik graag mijn abonnementskosten voor betalen.

Marinus Jan Veltman,

Utrecht

    • Marinus Jan Veltman