www.nrc.nl

Aaf. In het kader van haar rubriek Politici Waar Ik Meer van Wil Weten Waar Ik Me Eigenlijk Nooit Zo In Verdiept Heb, leest columniste Aaf Brandt Corstius vandaag het weblog van Mark Rutte. „Mark Rutte heeft een gezellig hoekje op de VVD-site, ‘Beschuit met Rutte’: een dagelijks filmpje van Mark aan zijn ontbijttafel, waarin hij zijn agenda doorneemt. Met natte haartjes en op de achtergrond zijn goed gevulde Billy-boekenkasten. (...) Of nee. Ik moet Mark Rutte niet zo betuttelend toespreken. Dat doen al te veel mensen. Iedereen benadrukt alsmaar dat Mark vrijgezel is. Gerrit Zalm noemde hem ‘de meest begeerde vrijgezel van Nederland’. Het is erg onprettig om geïntroduceerd te worden als ‘de vrijgezel’. Vooral als er geen indrukwekkender introducties op je van toepassing zijn, zoals ‘de lijsttrekker’.” Lees Aafs columns op: www.nrc.nl/aaf DENHAAG:27MEI2003 Staatssecretaris Rutte (Sociale Zaken). FOTO TWEEDE CAMERA/HANSKOUWENHOVEN/ROEL ROZENBURG Rozenburg, Roel

New York. Ooit geweten hoeveel afval een stad als New York produceert? Correspondent Freek Staps ging tijdens de Openhouse New York, waar bezoekers gebouwen van binnen kunnen zien die normaal gesloten blijven, op bezoek bij Build it Green NYC, „een loods in stadsdeel Queens waar verbouwers met wensen maar zonder geld voor een prikkie deuren, potten verf of wasbakken kunnen kopen. Build it green NYC wil een marktplaats zijn voor bouwmaterialen die hergebruikt kunnen worden.” Staps hoort tijdens zijn bezichtiging dat New York per dag 13.500 ton aan bouwafval produceert, huisafval niet meegerekend. „Al dat afval moet de stad uit en de regio is al vol. Het gaat diep de staat Pennsylvania in en elke ton aan afval kost de stad 100 dollar. You do the math.”

www.nrc.nl/newyork

Aaf. In het kader van haar rubriek Politici Waar Ik Meer van Wil Weten Waar Ik Me Eigenlijk Nooit Zo In Verdiept Heb, leest columniste Aaf Brandt Corstius vandaag het weblog van Mark Rutte. „Mark Rutte heeft een gezellig hoekje op de VVD-site, ‘Beschuit met Rutte’: een dagelijks filmpje van Mark aan zijn ontbijttafel, waarin hij zijn agenda doorneemt. Met natte haartjes en op de achtergrond zijn goed gevulde Billy-boekenkasten. (...) Of nee. Ik moet Mark Rutte niet zo betuttelend toespreken. Dat doen al te veel mensen. Iedereen benadrukt alsmaar dat Mark vrijgezel is. Gerrit Zalm noemde hem ‘de meest begeerde vrijgezel van Nederland’. Het is erg onprettig om geïntroduceerd te worden als ‘de vrijgezel’. Vooral als er geen indrukwekkender introducties op je van toepassing zijn, zoals ‘de lijsttrekker’.” Lees Aafs columns op:

www.nrc.nl/aaf