Opmars browser Firefox gestuit door Explorer

Rotterdam. De opmars van de browser Mozilla Firefox lijkt tot stilstand te komen. Het gebruik van deze browser is sinds juni 2006 wereldwijd afgenomen met 1,44 procentpunt, tot een marktaandeel van 11,5 procent.

Het is de eerste keer dat het gebruik van Firefox geen groei vertoont sinds de lancering van browser in 2004. Dit meldt het Nederlandse onderzoeksbureau Onestat. Microsoft Internet Explorer is wereldwijd nog steeds de grootste browser met een marktaandeel van bijna 86 procent. Microsoft vergrootte in Nederland zijn marktaandeel sinds juni 2006 met 3,09 procentpunt, naar 88,47 procent. Het gebruik van Firefox kromp in Nederland met bijna 2,5 procentpunt in diezelfde periode, tot 9,77 procent. Alternatieve browsers, zoals Opera of Apple's Safari, halen samen nog geen 2 procent op de Nederlandse markt.