VVD wil alleen verder regeren met het CDA na verkiezingen

Rotterdam. De VVD wil na de verkiezingen in november alleen verder met het CDA. Dat zei lijsttrekker Mark Rutte zaterdag in zijn toespraak op het partijcongres in Apeldoorn. ”Ik zet de verkiezingen op scherp. Ik zie een coalitie met hulptroepen niet zitten.” Rutte wil een ”stabiele” coalitie van twee partijen: VVD en CDA. ”Links valt af - en op rechts zien we slechts instabiele splinterpartijtjes.” Rutte zei André Rouvoet van de ChristenUnie ”een aardige en pientere man” te vinden, maar de partij heeft ”het beleid van Rita Verdonk te vuur en te zwaard bestreden. Rouvoet heeft drie moties van wantrouwen tegen Rita gesteund.Sterker nog: hij heeft er twee zelf mede-ondertekend.”

Lees de toespraak van Mark Rutte op www.vvd.nl of pluk: sms code 68772 naar 7585