Met je foto op andermans toilet hangen

Met je foto een jaar lang op andermans toilet hangen. De datingsite zullenwij.nl biedt 365 mannen en 365 vrouwen de kans om zich met een foto en een pakkende slogan te presenteren in de eerste kalender voor alleenstaanden, De Single Scheurkalender 2007. Op 11 november staan in de Haagse discotheek Asta tien fotografen klaar om de kandidaten te portretteren. „Single zijn is leuk, niet iets om je voor te schamen”, zeggen de tweelingzusters Tamara en Rowena Timmermans van zullenwij.nl.

Waarom doet u dit?

„Wij matchen singles volgens de Big Five-theorie. Dat zijn vijf dimensies die de persoonlijkheid beschreven: dominantie, vriendelijkheid, zorgvuldigheid, stabiliteit en autonomie. Waar het op neer komt, is dat we een heel open en transparante datingsite zijn. Bij die openheid past volgens ons een kalender met elke dag een mannelijke en vrouwelijke single.”

Hoe presenteren de kandidaten zich?

„Op de fotoshootdag hebben we kappers, visagisten en stylisten klaarstaan die je looks upgraden. Maar het hoeft niet per se glamourous. Wil je kleurrijk, neutraal, swingend, of uitdagend op de foto. Alles is mogelijk, jij bent jij! Onder de foto komt verder alleen de naam en het antwoord op onze slogan ‘Zullen wij...’. Contact zoeken gaat via onze website. De eerste slogans zijn al binnen. ‘Zullen wij een keertje lekker uitgaan.’ Of: ‘...de hoogste berg beklimmen’. Anderen zijn lekker frivool en zeggen bijvoorbeeld: ‘Zullen wij een potje knikkeren’. Neem het niet te serieus. Het zijn niet allemaal desperate singles op zoek zijn naar de ultieme relatie.”

Als je niet zo fotogeniek bent, mag je dan ook?

„Zeker. We casten niet op uiterlijkheden. Alles singles tussen de 25 en 45 zijn welkom.”

Arjen Ribbens

    • Arjen Ribbens