Maasmeisje: man vast

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft vorige week donderdagavond een man uit Rotterdam opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op het ‘Maasmeisje’. Lichaamsdelen van dit meisje werden in juni en juli van dit jaar in tassen op drie plaatsen aan de oevers van de Maas gevonden. De recherche doet onderzoek naar sporen in het huis van de verdachte in Rotterdam. Dat hebben de politie en het openbaar ministerie (OM) bekendgemaakt.

Vorige week dinsdag verspreidde de politie een foto van een reconstructie van het hoofd van het Maasmeisje, zoals ze wordt genoemd door de politie. Volgens een woordvoerder van het OM zijn er sindsdien ruim honderd tips binnengekomen.

Ondanks de tips en de aanhouding is nog steeds onduidelijk wie het meisje is. Politie en justitie denken dat het slachtoffer 16 of 17 jaar oud was.

Het OM wil niet reageren op geruchten dat dagenlange activiteiten van de politie in een achtertuin in Rotterdam-Zuid iets met de zaak te maken hebben. Vijftien rechercheurs werken aan de zaak.

Foto’s van het meisje opnrc.nl