Agenda

Debat over Europa

De Tweede Kamer vergadert dinsdag met het kabinet over de Staat van de Europese Unie. In dit jaarlijkse debat toetst de Kamer de plannen over Europa die de regering in de begroting heeft ontvouwd. Daarin staat dat de interne democratie van de Europese Unie versterkt moet worden.

Onderwijsgeld

Woensdag en donderdag praat de Tweede Kamer met minister Van der Hoeven (CDA) over de begroting van haar departement van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister zal erop wijzen dat er dit jaar weer meer geld naar het onderwijs gaat. Onderwijsorganisaties zijn kritisch.

De liberale campagne

In het wekelijkse politiek café Libertijn van de Amsterdamse VVD-afdeling is vanavond om 20:15 uur minister Kamp (Defensie) te gast. Kamp staat op plaats drie bij de VVD. Het gesprek zal onder meer gaan over het ministerschap en de campagne van de liberalen. Locatie: De Heeren van Aemstel, Thorbeckeplein 5 in Amsterdam.