www.nrc.nl

Dossier verkiezingen. Bijna alles op de website www.nrc.nl is voor iedereen toegankelijk, zonder registratie of webabonnement. Een van de uitzonderingen zijn de dossiers. Maar in de aanloop naar de verkiezingen van 22 november is het bijbehorende dossier wel helemaal vrij toegankelijk. Ideaal voor wie een overzicht wil van alle verkiezingsprogramma’s en van alle politieke artikelen in NRC Handelsblad en nrc.next van de afgelopen weken. Met onder meer het portret van de Socialistische Partij en het vraaggesprek met fractievoorzitter Jan Marijnissen dat gisteren in nrc.next verscheen.

We the People. Een bijzonder onderdeel van de website in aanloop naar de verkiezingen is de wiki We the People.

De krant wil graag van de lezers weten welke inhoudelijke onderwerpen ze belangrijk vinden. Na een paar honderd stemmen staan bovenaan: innovatie, de Europese Unie, globalisering en onderwijs.

De redactie belooft dat onderwerpen die hoog scoren terug zullen keren in de campagneverslaggeving van NRC Handelsblad en nrc.next. In latere fases van het project zal de opiniepagina aandacht besteden aan bijdragen van lezers. Om te kunnen stemmen op een onderwerp hoeft u zich niet te registreren.

U kunt bovendien suggesties doen hoe u als lezer in de toekomst een bijdrage zou willen leveren aan het project. Er zijn verschillende mogelijkheden: forumdiscussies, het gezamenlijk schrijven van een tekst over een bepaald thema (Het ‘We the People-regeerakkoord) of iets anders.

U kunt uw ideeën hierover mailen aan: wethepeople@nrc.nl