Radio Voorkeur

De Neus van Dimitri Sjostakovitsj.Dmitri Sjostakovitsj, de geniale avant-garde-componist uit de jaren twintig van de vorige eeuw, baseerde zijn eerste opera op de novelle van Gogol, over een neus die zijn eigenaar in de steek laat en niet van plan is in diens gezicht terug te keren. Valery Gergiev dirigeerde op 25 juni van dit jaar deze kolkende uitvoering van de opera in het Mariinski Theater in Sint Petersburg. Met Vladislav Sulimski als majoor Kovaljov en Sergei Semisjkur als diens Neus. Te gast in de studio is musicoloog en Sjostakovistj-kenner Theodore van Houten. Radio 4, 09.02–23.00u. Website: www.nps.nl/operalive

De strepen van Spits. Frits Spits’ keuze uit het grote aanbod van nieuwe cd’s. Vandaag komen de nieuwe cd’s van Diana Ross, Jerry Lee Lewis, Level 42 en de Limburgse groep Neet Oet Lottum aan bod. Te gast is Jerney Kaagman. Radio 2, 18.00 - 20.00 uur

Šimek ’s nachts. Martin Šimek in gesprek met de internationaal succesvolle lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Een gesprek over bevrijding door middel van lingerie. Radio , 00.00-01.00u.