Internet Voorkeur

Hypotheken. Een nieuwe vergelijkingssite laat consumenten hypotheken vergelijken op basis van rente en voorwaarden en op de totale netto maandlasten. Veel huizenkopers kijken alleen naar de rente. Een hypotheek met een lage rente is echter geen garantie voor lage netto maandlasten. Er zijn tal van andere zaken die van invloed zijn op de uiteindelijke maandlasten zoals de premie voor de levensverzekering, het bruto-inkomen en het eigenwoningforfait. Een vergelijking waarin al deze factoren zijn opgenomen geeft een realistischer beeld van de werkelijke kosten van een hypotheek. Consumenten kunnen op de Verzekeringssite hypotheken van vrijwel alle hypotheekverstrekkers vergelijken. Daartoe krijgen ze de mogelijkheid om zelf de hypotheek samen te stellen. De premies, voorwaarden en rentepercentages worden dagelijks geactualiseerd. Ook kunnen consumenten snel berekenen welke hypotheekvorm het best bij hen past en hoeveel maximaal verantwoord geleend kan worden. Er kan tevens getoetst worden of de ontvangen aanbieding van de hypotheekadviseur concurrerend is.

www.verzekeringssite.nl/hypotheek