Géén ontslag Cambuur-trainer

Roy Wesseling weet zich weer enige dagen verzekerd van zijn positie als trainer bij Cambuur Leeuwarden. De directie van de hekkensluiter in de eerste divisie had eerder aangekondigd dat Wesseling zou worden ontslagen als hij niet in de komende twee thuiswedstrijden „voldoende resultaten” zou halen. De eerste thuiswedstrijd, tegen Emmen, ging vorige week verloren, maar gisteravond werd de volle buit binnengehaald. Daardoor werd „een vroegtijdige beëindiging van de werkzaamheden van dhr. R. Wesseling”, zoals het eind vorige maand in het persbericht heette, niet uitgevoerd.

De Friezen bleken met 2-1 te sterk voor Fortuna Sittard dat nu samen met Helmond Sport – waar trainer Gerald Vanenburg actief is – op de laatste plaats staat. Cambuur, dat na tien wedstrijden nu zes punten heeft, steeg door de eerste overwinning van dit seizoen direct twee plaatsen in de ranglijst.

Trainer Robert Maaskant verkeert in een veel luxere situatie. Zijn club RBC Roosendaal is aan een uitstekende reeks bezig en won gisteravond van VVV-Venlo (3-1), de vijfde competitiezege op rij. Daarmee verstevigde de vorig jaar uit de eredivisie gedegradeerde club de koppositie in de eerste divisie.

Concurrent BV Veendam ging met 3-1 onderuit op bezoek bij MVV, terwijl FC Dordrecht puntenverlies leed bij Haarlem: 1-1. RBC zorgde in de eerste helft voor een ongekende prestatie door drie doelpunten te maken in slechts 1 minuut en 34 seconden.

In de onderste regionen baarde Top Oss opzien door met 5-2 te winnen van middenmoter AGOVV. Bij Top Oss was Marcel van der Sloot productief. De aanvaller in Brabantse dienst schoot viermaal raak. Drie doelpunten maakte hij in een tijdsbestek van vijf minuten. Na rust schoot Van der Sloot raak uit een strafschop.